17.11.2017

Kiertotalous-kilpailuehdotusta edustivat Eurocities-konferenssissa Ljubljanassa Ekokumppanien toimitusjohtaja Suvi Holm, Verten toimitusjohtaja Sakari Ermala, Pirkanmaan jätehuollon toimitusjohtaja Harri Kallio sekä Tampereen kaupungin apulaispormestari Aleksi Jäntti

Pirkanmaan kiertotalousmallille hopeaa EUROCITIES-kilpailussa

Tampereen seudun kiertotalouden yhteistoimintamalli sijoittui kolmen parhaan joukkoon EUROCITIES Awardsin yhteistyösarjassa. Parhaat kiertotalouden toimintamallit palkittiin torstaina 16.11.2017 Slovenian Ljubljanassa. EUROCITIES-verkostoon kuuluu 130 kaupunkia ja 40 kumppanuuskaupunkia 35 maasta.

Tampereen kilpailuehdotuksen keskiössä on Nokian Kolmenkulmassa sijaitseva bio- ja kiertotalouden ECO3-yritysalue, jossa kehitetään mm. ravinteiden kiertoa erityisesti maataloudessa ja elintarviketuotannossa. Tampereen seudun kuntien omistama jäteyhtiö Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n jätteenkäsittelykeskus ja tuleva biokaasulaitos sekä Nokian Vesi Oy:n uusi jätevedenpuhdistamo ovat kiertotalousalueen ankkuriyrityksiä. Niiden luomalle alustalle on syntymässä merkittävä kiertotalouden ekosysteemi. ECO3-alueelle on sijoittumassa myös noin 32 hehtaarin biomassaterminaali, joka tarjoaa puupohjaisia materiaaleja energiateollisuuden ja jalostavan puuteollisuuden tarpeisiin.

Lähde

Lue lisää uutiskirjeestämme


Lisätietoja:

toimitusjohtaja Harri Kallio
Pirkanmaan Jätehuolto Oy
040 842 2600

kaupunginjohtaja Eero Väätäinen
Nokian kaupunki
03 5652 0001

toimitusjohtaja Sakari Ermala
Verte Oy
050 583 4233 

http://www.eco3.fi/