Kangasalan lukion harjoittelu


Kangasalan lukio on vuodesta 2015 tarjonnut opiskelijoille mahdollisuutta hakea kunnan rahoittamaa Eurooppa-stipendiä. Stipendi kattaa 2-4 viikon mittaisen kesäharjoittelujakson Brysselissä Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimistossa.

Kangasalan lukio on kansainvälisesti erittäin aktiivinen ja tarjoaa opiskelijoille monia mahdollisuuksia kerätä kansainvälisiä kokemuksia. Harjoittelija valitaan hakemuksen perusteella, jossa tulee osoittaa hyvää koulumenestystä sekä kiinnostusta tai kokemusta kansainvälisyydestä.


Ensimmäisenä vuonna stipendi myönnettiin kahdelle lukion toisen vuoden päättävälle opiskelijalle ja seuraavina vuosina vain yhdelle toisen vuoden päättävälle opiskelijalle. Harjoittelijoita on tähän mennessä ollut neljä: Paula Kujanpää (2017), Atte Riihimäki (2016), Aleksi Mettälä ja Onni Avonius (2015),

Kaikki harjoittelijat ovat päässeet seuraamaan Euroopan Unionin toimintaa läheltä ja toteavat sen olleen erittäin arvokas kokemus, josta on opittu paljon ja saatu hyötyä myös työelämässä.

 

Paula: "Harjoittelu vahvisti tulevaisuuden suunnitelmiani, kun sain tehdä ja nähdä kansainvälistä työtä konkreettisesti. Kokemus oli huikea, töiden ja tapahtumien ohella tutustuin myös moniin uusiin ihmisiin ja Brysseliin. En olisi millään halunnut jättää toimistoa harjoittelun päätyttyä!"

 

Atte: ”Työkokemus antoi paljon ajateltavaa ja mahdollisuuden oikeaan työharjoitteluun Brysselissä. Harjoittelusta on ollut hyötyä työnhaussa ja oppimista taidoista on varmasti myös jatkossakin. Itsenäinen suorittaminen ja erilainen ympäristö motivoivat löytämään itsestänsä ennen näkemättömiä piirteitä ja kykyjä.”

 

Aleksi: ”Työharjoittelu EU-toimistossa Brysselissä antoi sekä arvokasta työkokemusta, että hienon elämyksen. Se tarjosi harvinaisen mahdollisuuden tutustua Euroopan Unioniin ja sen sidosryhmiin hyvin konkreettisella tavalla. Työtehtävät EU-toimistossa olivat monipuolisia ja mielekkäitä.”

 

Onni: ”EU-toimistossa työskentely sekä sen edustajana erilaisiin tilaisuuksiin osallistuminen oli kansainvälisyyttä isolla K:lla. Tällaista uskomattoman hyvää työkokemusta ja hienoja muistoja tarjoavaa mahdollisuutta työskennellä ”Euroopan unionin pääkaupungissa” voin todellakin suositella aivan kaikille.”