Covenant of Mayors -allekirjoitustilaisuus 2/2009

Tampereen kaupunki allekirjoitti tänään 10.2.2009 Euroopan parlamentissa järjestetyssä tilaisuudessa EU:n pormestareiden ilmastosopimuksen. Tämän niin kutsutun Covenant of Mayors –sopimuksen allekirjoittajat  sitoutuvat vähentämään CO2-päästöjä enemmän kuin 20 prosenttia vuoteen 2020 mennessä, toisin sanoen huomattavasti EU:n nykyistä tavoitetta enemmän.

Sopimuksen on allekirjoittanut yli 350 kaupunkia eri puolilta Eurooppaa. Suomesta mukana ovat
Helsinki ja Tampere.  Euroopan komission ja EU:n alueiden komitean yhteisen aloitteen myötä kaupungit pyrkivät yhdessä edistämään ympäristönsuojelua ja järkevämpää energiankäyttöä. Sitoumus edellyttää kestävän energian toimintasuunnitelman tekemistä. Tampereella laaditaan parhaillaan seudullista ilmastostrategiaa, jossa asetetaan konkreettiset tavoitteet ja keinot ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Viralliseen allekirjoitustilaisuuteen EP:ssa osallistui yli 300 kaupunginjohtajaa eri puolilta Eurooppaa. Tampereen puolesta sopimuksen allekirjoittivat kaupunginlakimies Jouko Aarnio ja ympäristöpäällikkö Kaisu Anttonen. 

Tilaisuuden kanssa samaan aikaan on avattu uusi Covenant of Mayors  sivusto, joka palvelee sekä verkostoon osallistuvia kaupunkeja että kansalaisia. Sivustolla Covenant of Mayors on uutisia ja kuvia verkoston toiminnasta sekä tietoa osallistuvista kaupungeista.